Powered By Blogger

marți, 6 septembrie 2016

Rodica Elena Lupu, Monia și Ana-Maria - New York - One World Observatory





 

S-a deschis One World Observatory din New York

Am urcat în lifturile speciale denumite Sky Pods și în timpul ascensiunii (aproximativ 60 de secunde) am putut urmări o simulare a evoluției Manhattanului în ultimii 500 de ani. În cadrul Observatorului sunt amenajate restaurante și spații pentru expoziții.

Complexul World Trade Center, distrus la data de 11 septembrie 2001, avea o astfel de punte panoramică la etajul 107 al turnului sudic. După distrugere și până la deschiderea One World Observatory turiștii care doreau să privească New York-ul de la înălțime au optat pentru o altă clădire reper a metropolei americane, Empire State Building. 
Operatorii acestei punți deasupra New York-ului urmează să plătească aproximativ 875 de milioane de dolari în următorii 15 ani consorțiului care deține turnul One World Trade Center. Această sumă nu va reprezenta însă decât aproximativ 27% din totalul de 3,3 miliarde de dolari plătiți pentru ridicarea celei mai înalte clădiri din emisfera vestică — 541 de metri. (surse: One World Trade Center, agerpres)

14 comentarii:

  1. Minunata vacanta, cu drag si pretuiire!

    RăspundețiȘtergere
  2. O vacanta de vis, sa va fie de bine! Cu pretuire!

    RăspundețiȘtergere